16 травня, з 00:00 та впродовж доби, по всій Україні для побутових та промислових споживачів будуть діяти планові обмеження – графіки погодинних відключень (ГПВ). Відповідні графіки оприлюднять і для Вінниччини.

“Укренерго” повідомило, що вже з 15 травня розпочинає контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів у всіх регіонах України.

– З 00:00 та впродовж 16 травня для побутових та промислових споживачів діятимуть планові обмеження – графіки погодинних відключень (ГПВ), – зазначено у повідомленні.

Це має зробити відключення більш передбачуваними для споживачів і забезпечити безпечну роботу енергосистеми.

Диспетчерський центр «Укренерго» вже передав обленерго ліміти споживання для кожного регіону. Інформацію про обмеження у вашому регіоні можна буде знайти в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго та їхніх сторінках у соцмережах.

Причиною обмежень є збільшення споживання електроенергії через похолодання.

– Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня. Обмеження розподілені рівномірно між усіма регіонами. Енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури не обмежується, – повідомили в “Укренерго”.
Щодо Вінницької області, диспетчер АТ “Вінницяобленерго” отримав лист від диспетчерського центру НЕК “Укренерго” про застосування ГПВ з 16.05.24 з 00:00 – 09:00 та з 16:00 – 24:00, – повідомляється на сайті “Вінницяобленерго”.

Зазначено, що у випадку застосування ГПВ, АТ “Вінницяобленерго” оприлюднює на своєму вебсайті періодичність, причини та тривалість кожної черги, а також терміни перерви в постачанні електроенергії населеним пунктам, окремим житловим масивам та вулицям із зазначенням годин.

ГПВ розподіляються на шість рівних черг. Тривалість відключення може коливатись від 2-х до 4-х годин, з подачею електроенергії від 4-х до 2-х годин відповідно.

Графік погодинних відключень можна завантажити на сайті “Вінницяобленерго” ТУТ.

Попередня публікаціяРятувальникики Вінниччини навчали школярів правилам безпеки життєдіяльності
Наступна публікаціяЗа якими адресами у Вінниці сьогодні ремонтуватимуть мережі