До Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшло повідомлення від мешканця Томашпільської громади щодо незаконного видобування вапняку. Після виїзду фахівців на місце події та обстеження двох кар’єрів, де проводився видобуток корисних копалин з використанням спеціальної техніки, виявлено порушення статті 240 Кримінального кодексу України.

Згідно із повідомленням від Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, матеріали цього випадку передано правоохоронним органам для вжиття відповідних заходів, включаючи можливе відкриття кримінального провадження. Відзначається, що надра є власністю народу України і можуть бути використані лише за наявності спеціального дозволу, виданого Державною службою геології та надр України.

Всі випадки незаконного видобування корисних копалин можна повідомляти Державній екологічній інспекції у Вінницькій області за адресою: вул. 600-річчя, 19, м. Вінниця, 2100, або за електронною адресою vin@dei.gov.ua або vindei@ukr.net, відповідно до законодавства щодо звернень громадян.

Попередня публікаціяЖителька Калинівської громади святкує століття
Наступна публікаціяПогода у Вінниці 16 травня