Цими вихідними на спортивному майданчику Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова відбувся відкритий міський турнір з баскетболу 3х3, присвячений Дню Європи в Україні. У змаганнях взяли участь 36 команд зі всієї області, включаючи спортсменів з Вінниці, Житомира, Липовця, Могилів-Подільського, Козятина та Калинівки.

Організаторами події виступили комітет по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради, міська спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з баскетболу, міська федерація баскетболу та Вінницький національний медичний університет ім. М. І. Пирогова.

Головним суддею турніру був тренер-викладач СДЮСШОР Микола Здирка. Він зазначив, що у змаганнях брали участь 5 дівочих команд, 21 молодіжна команда (до 18 років) та 10 дорослих команд.

За словами організаторів, турнір проводився за правилами FIBA 3х3 з круговою системою у групах, а фінальна частина проходила за системою плей-офф.

Перемогу серед дівчат здобула команда «Вінницькі блискавки». Друге місце посіла команда «Хачітос» з Вінниці, а третє – Липовецька ДЮСШ.

Серед чоловіків першість виборола вінницька команда «За главу», друге місце посіли «Їжаки», а третє – «Вася Камінський». У молодіжному турнірі медалі отримали команди «Житомирська політехніка», «Абібас» і «Вайп».

Комітет по фізичній культурі та спорту ВМР підготував для переможців призи та подарунки, а також нагородив спортсменів медалями.

«Продовжуємо славні традиції нашого міста. Не забуваємо, що ми – європейська держава, яка нині боронить свої кордони. Звичайно, зараз заходи до Дня Європи дещо скромніші, ніж у довоєнні та доковідні часи, але ми не забуваємо про розвиток та вдосконалення. Адже саме спорт сприяє покращенню як ментального здоров’я, так і фізичного. Дякуємо нашим ЗСУ за цю можливість. Слава Україні!» – зазначив голова комітету по фізичній культурі та спорту ВМР Сергій Краєвський.

Довідка
Міжнародна федерація баскетболу (FIBA) – організація, що об’єднує всі національні баскетбольні федерації і визначає основні напрями розвитку світового баскетболу.

Попередня публікаціяДе у Вінниці сьогодні ремонтуватимуть мережі
Наступна публікаціяПравила вступу до університетів Вінниці. Нововведення 2024 року