Кабінет міністрів схвалив проєкт змін до Податкового кодексу України з метою гармонізації законодавства країни з правилами Європейського Союзу стосовно акцизного податку. Цю пропозицію ще повинна розглянути Верховна Рада. В результаті цих змін очікується збільшення цін на алкоголь, бензин та цигарки.

Про це повідомив постійний представник у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму повідомленні у Telegram, повідомляє РБК-Україна.

«Мета законопроекту полягає в наближенні рівнів акцизного податку до мінімального рівня, встановленого в ЄС», – написав він.

Отже, запропоновані такі ставки акцизного податку: на бензин – 359 євро за 1000 літрів, на дизельне пальне – 330 євро за 1000 літрів, на скраплений газ – 277 євро за 1000 літрів.

Наразі ці ставки складають відповідно 215,5, 139,5 та 70 євро.

Планується також щорічне збільшення цих ставок з 1 липня 2024 року по 31 грудня 2027 року.

Проєкт також передбачає визначення терміну “проміжні продукти” як вина та інших зброджених напоїв, фактична міцність яких перевищує 1,2%, але не перевищує 22% об’ємних одиниць етилового спирту.

Попередній проєкт також враховує збільшення ставки акцизного податку на проміжні продукти з 8,42 до 12,23 гривні за 1 л (на 3,81 гривні).

Також передбачено уточнення терміну “середньозважена роздрібна ціна продажу сигарет”.

Раніше Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкти про підвищення акцизів на алкоголь, пальне та тютюнові вироби для збільшення надходжень до держбюджету.

Попередня публікаціяУ Вінниці за низкою адрес до 3 червня не буде гарячої води
Наступна публікаціяУ небі над Україною помітили російський пасажирський літак