В селі Сальник, що на Вінниччині, святкували свято Миколи Чудотворця з оновленим Хрестом, який є важливим символом для села.

Територію навколо Хреста селяни вважають священною, адже вони мають свідчення про численні випадки одужання людей, які молилися біля цієї святині. Тому жителі Сальника приділяють особливу увагу догляду та захисту свого Хреста. Однак старий дерев’яний Хрест, який існував протягом багатьох років, потребував заміни.

Місцеві мешканці звернулися до керівництва елеваторів “Зернопродукт-МХП” з проханням про допомогу у відновленні пам’ятного знака.

Олександр Дудник, директор групи елеваторів Вінницького регіону, розповів: “У минулому люди не могли собі дозволити будівництво церкви через високі витрати, тому встановлювали в селі Хрест, який став символом святині. Цей Хрест – один із таких. Люди часто приходять сюди помолитися, існують паломницькі поїздки. Ми розуміємо, наскільки важливо це для християн. Старий символ вже потребував заміни, тому ми виділили кошти на його оновлення. І вже на святі люди змогли прийти і вшанувати нову святиню”.

Таким чином, цьогорічне святкування Миколи Чудотворця у селі Сальник стало особливим й зачепило серця і душі місцевих мешканців через оновлення їхнього дорогого символу.

Попередня публікаціяУ Вінниці привітали медсестер з нагоди професійного свята
Наступна публікаціяЗахисника з Луки-Мелешківської Дениса Гладченка нагородили відзнакою Головнокомандувача ЗСУ “Золотий хрест”