У медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг заступниці директорки Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА, Тетяни Бондаренко.

Під час брифінгу Тетяна Бондаренко поділилася інформацією щодо лікування онкологічних захворювань на Вінниччині.

«10 травня виповнилося рік, як у Подільському регіональному онкоцентрі почав працювати лінійний прискорювач. Протягом цього періоду лікування променевою терапією отримали майже 300 пацієнтів», – наголосила Тетяна Бондаренко. «Так, черга на лікування існує. На сьогодні у черзі знаходиться 47 пацієнтів, які можуть очікувати лікування протягом 5-6 тижнів. Тривалість лікування залежить від виду онкологічного захворювання».

За словами Тетяни Бондаренко, один пацієнт може пройти від 20 до 35 сеансів. Лінійний прискорювач приймає до 48 пацієнтів за робочий день, а у перспективі планується збільшення цього показника до 60 пацієнтів. Робочий графік прискорювача – з 7:00 до 21:00.

Також на брифінгу висловлені питання щодо тривалості проведення курсу лікування, доступності лікування для громадян із інших регіонів України та можливості отримання лікування для учасників війни.

Детальнішу інформацію про ці аспекти можна дізнатися у відеоматеріалі:

Попередня публікаціяНа Вінниччині встановили пам’ятний знак на честь розстріляних селян узимку 1944
Наступна публікаціяМолодь з Вінниччини запрошують на Всеукраїнський форум для молоді з числа ВПО «Проблеми та шляхи їх вирішення»