У неділю, 5 травня, у шведському місті Мальме відбулася церемонія відкриття пісенного конкурсу «Євробачення-2024», інформує «Суспільне».

Усі учасники конкурсу цього року пройшли через так званий «Бірюзовий хідник», за винятком ізраїльської делегації, оскільки сьогодні вшановують пам’ять жертв Голокосту.

Представниці від України, а саме Alyona Alyona & Jerry Heil, вийшли на «Бірюзовий хідник» у вбранні з підвішеними ключами, що символізує втрату домівки через війну в Україні.

Артистки подарували ведучому український великодній кошик і продемонстрували традиційну українську гру “битва крашанок”. Співачки також нагадали, що збиратимуть кошти на відбудову гімназії у Дніпропетровській області.

Конкурс «Євробачення» триватиме в Мальме до 11 травня, з першим і другим півфіналами 7 та 9 травня відповідно. Україну на цьому конкурсі представляє дует Alyona Alyona & Jerry Heil з піснею “Teresa & Maria”, які виступлять у першому півфіналі.

Варто відзначити, що номер для українських співачок встановила режисерка Таня Муіньо, номінантка на премію «Ґреммі» за найкраще музичне відео.

Попередня публікаціяНа Вінниччині погасили поштову марку присвячену прикордонникам
Наступна публікаціяУ Вінниці до кінця року планують реалізувати 10 учнівських еко-ініціатив