Станом на 3 травня сільгосппідприємства Вінниччини засіяли 48% очікуваних площ ярих зернових та зернобобових культур. Про це повідомляє Укрінформ.

«Погодні умови поточного тижня сприяли нарощуванню темпів посівів ярих культур. Відтак, станом на 3 травня по всіх категоріях господарств Вінницької області ярі зернові та зернобобові культури посіяно на 192 тис. га, що становить майже 48% прогнозованих площ», — повідомили у Вінницькій ОВА.

Також відзначено, що аграрії регіону завершили посів ранніх ярих зернових та зернобобових культур, включаючи пшеницю, ячмінь, горох та овес. Посів цукрових буряків також завершено.

Водночас продовжується посів пізніх ярих культур. Наприклад, кукурудзу на зерно вже посіяно на 36% від прогнозованих площ.

Почато посів гречки, який охопив 600 гектарів, що становить 7% від прогнозованих площ на урожай 2024 року.

Соняшник вже посіяли майже на 80% від очікуваних площ, а сою — на 44%.

В ОВА відзначають, що кількість опадів у квітні вдвічі перевищила середню багаторічну норму на більшості території Вінниччини. Це сприяло створенню сприятливої ситуації для розвитку рослин і формування врожаїв. Особливо це позначилось на формуванні густоти продуктивного стеблостою на посівах ярих колосових та пізніх посівах озимих культур. Посіви озимого ріпаку вже перебувають на стадії цвітіння.

Попередня публікаціяУ фермера з Вінниччини посадовці вимагали майже 42 тисячі доларів
Наступна публікаціяОлег Мейдич: «Закон про легалізацію грального бізнесу — має бути скасований»