У VinSmart Центрі проводиться серія майстер-класів, присвячених святкуванню Великодня. Серед учасників — діти з сімей Захисників та Захисниць, переселенців, а також всі вихованці Центрів. Молодші й старші відвідувачі мають можливість навчитися створювати як традиційні, так і сучасні святкові прикраси: кошики, віночки, писанки та інше.

Маленька Алла вперше спробувала намалювати візерунок на писанці. Вона зауважила, що їй сподобався не лише процес творення, але й вона дізналася багато цікавого про історію та символіку цього українського обряду.

«Дуже класно, що у Вінниці проводяться такі заходи для дітей. Сьогодні ми були під наглядом майстрів, які допомагали нашим маленьким творцям освоювати техніку розпису воском, і наші писанки набули виразності та унікальності», — зауважила мама Алли, Катерина.

П’ятирічна Вікторія захопилася майстер-класом з виготовлення великодніх віночків. Їй сподобалося підбирати квіти за кольором та вплітати їх у віночок.

«Виготовлення віночка було легким. У нас з друзями вийшло дуже гарно. Тепер я зможу прикрасити свій дім на свято», — поділилася учасниця заходу.

Директор КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» Дмитро Мира зауважив, що важливо, щоб такі заходи були доступні як для дітей Захисників та Захисниць, так і для внутрішньо переміщених осіб і місцевих мешканців.

«Це дозволяє дітям не лише розвивати свою творчість та майстерність, але й відчувати підтримку та турботу, що є пріоритетом для Вінницької громади», — зазначив він.

Попередня публікаціяДе у Вінниці сьогодні ремонтуватимуть мережі
Наступна публікаціяВінничан попереджають про наслідки “купівлі” водійських посвідчень