Уже зараз на полицях магазинів розгортається широкий вибір пасок, але дозвольте переконати вас у чарівності власноруч приготованої паски! Не пропустіть можливість поринути у процес роботи з дріжджовим тістом, відчути аромат свіжого хліба, що наповнює кожен куточок вашого дому, та відкрити для себе безмежні можливості творчого декорування.
Для паски
Для глазурі
КРОК 1
У великій сухій мисці розчиніть 20 г дріжджів у 200 мл теплого молока й ретельно перемішайте.
КРОК 2
Додайте до дріжджової опари 2 яйця, 50 мл рослинної олії, 100 г цукру, ½ ч. л. солі, 10 г ванільного цукру й ще раз добре змішайте.
КРОК 3
Додайте до рідкої суміші 500 г просіяного борошна й почніть замішувати тісто прямо у мисці. Додавайте борошно поступово, приблизно 20 г за раз, до того моменту, коли тісто стане однорідною пластичною масою, яка не липне до рук. Покрийте миску з тістом плівкою і залиште його підходити на 1 годину у теплому місці.
КРОК 4 Поки тісто підходить, залийте родзинки окропом і залиште їх розм’якшуватися протягом 20 хвилин.
КРОК 5 Коли через годину тісто підійметься, злийте з родзинок воду, додайте їх до тіста та перемішайте масу руками.
КРОК 6 При потребі змастіть чашу мультиварки 1 столовою ложкою рослинної олії. Якщо антипригарне покриття чаші ціле, цей крок можна пропустити. Поклавши кулю тіста на дно чаші, залиште його підходити протягом ще 30 хвилин у теплому місці.
КРОК 7 Після другого підйому тіста встановіть чашу в мультиварці, закрийте кришку та ввімкніть режим “випічка” на 1 годину. Кожна мультиварка різна, тому після години перевірте стан паски. Якщо вона ще бліда і не допечена зверху, залиште її випікатися ще 20 хвилин.
КРОК 8 Після випікання залиште паску охолоджуватися при кімнатній температурі. Поки вона охолоджується, підготуйте глазур. У окремій сухій мисці збийте білок 1 яйця та 1 чайну ложку лимонного соку до білого кольору та збільшення об’єму. Потім додайте 250 г просіяної цукрової пудри та продовжуйте збивати до повного з’єднання інгредієнтів.
КРОК 9 Покривши верхню частину паски глазур’ю за допомогою силіконової лопатки або ложки, прикрасьте виріб на свій смак.