Хоч і звичайні млинці готуються на молоці, існують різноманітні рецепти, до них входять і ті, де використовується кефір, газована мінеральна вода, суміш молока і води, сироватка чи навіть окріп. Кожен з цих варіантів має свої переваги, і багато хто обирає той, який їм подобається найбільше. Млинці на воді виходять тоншими порівняно з тими, що готуються на молоці чи кефірі, а також вони економніші та менш калорійні. Також це дуже зручно, оскільки завжди можна знайти воду на кухні. Спробуйте приготувати млинці на воді за рецептом Євгена Клополтенка
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 2 ст. ложки цукру
- ⅓ ч. ложки солі
- 200 мл води кімнатної температури
- 120 г борошна
- 3 ст. ложки рослинної олії
Крок 1: Збийте 3 яйця з 2 ст. ложками цукру.
Крок 2: Додайте до яєчно-цукрової суміші ⅓ ч. ложки солі, половину всього борошна (приблизно 60 г) та ретельно перемішайте вінчиком, щоб уникнути утворення грудочок.
Крок 3: Додайте в тісто 200 мл води, решту борошна, 3 ст. ложки олії та знову перемішайте. Залиште тісто постояти 10 хв.
Крок 4: Змастіть сковорідку невеликою кількістю олії та ретельно розігрійте. Зверніть увагу, що змащувати сковорідку олією потрібно лише один раз перед початком смаження млинців.
Крок 5: Вилийте на розігріту сковорідку 1 порцію тіста ополоником, розподіліть його поверхнею, нахиляючи пательню вверх-вниз. Смажте млинець по 1 хв з кожного боку.
Крок 6: Готовий млинець викиньте на тарілку та вилийте на сковорідку наступну порцію тіста.