Торт “Спартак” відомий своєю популярністю та смаком, але походження його назви залишається загадковим. Одна з версій пов’язує це ім’я з цукерками “Спартак” від заводу “Світоч”, що мали схожий з коржами торта вигляд. Попри походження назви, цей торт став невіддільною частиною кавових закладів і піків популярності.

Рецепт розрахований приблизно на 6 великих або 8 менших порцій, з діаметром 21-22 см.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для коржів:

Для крему:

Для глазурі:

КРОК 1:
З’єднайте у тарілці 500 г борошна, 5 ст.л. какао та 1 ч.л. розпушувача. У ємності для теплової обробки змішайте 150 г масла, 150 г цукру та 5 ст.л. меду. Розмістіть тарілку на паровій бані та розігрійте, поки інгредієнти не зʼєднаються.

КРОК 2:
У іншій тарілці збийте 3 яйця та 1 ч.л. соди. Додайте збиті яйця в масляну суміш та варіть на паровій бані протягом 10 хвилин, помішуючи, поки вони не загустили. Зняти з вогню та залиште охолонути 5 хвилин.

КРОК 3:
Додайте борошняну суміш у медово-яєчну, замішайте тісто. Чекайте, поки воно стане однорідним і припинить прилипати до рук.

КРОК 4:
Розділіть тісто на 11-12 частин, розмістіть на тарілці, накрийте плівкою і поставте в холодильник на 15 хвилин.

КРОК 5:
Нагрійте духовку до 180 градусів. Візьміть коржі з холодильника, розкачуйте кожен на пергаменті до діаметра близько 21-22 см, виріжте круг за допомогою тарілки й ножа, перенесіть на деку з обрізками. Зробіть у коржа кілька проколів виделкою й випікайте в духовці протягом 6-8 хвилин. Повторіть для всіх коржів.

КРОК 6:
Підготуйте крем: у тарілці розмішайте 8 жовтків з 200 г цукру, доки цукор не розчиниться, близько 5 хвилин. Додайте 100 г кукурудзяного крохмалю й розмішайте. Доведіть до кипіння 1 л молока, влийте в жовткову суміш та розмішайте.

КРОК 7:
Перелийте у сотейник і варіть крем на вогні вище середнього до стиснення, приблизно 2 хвилини, помішуючи. Зніміть з вогню, розмішайте ще 1,5 хвилини, перекладіть у миску, накрийте плівкою й охолодіть.

КРОК 8:
Збийте 360 г масла та 100 г цукрової пудри, додайте в прохолодний крем та розмішайте. Поставте крем у холодильник на 1 годину.

КРОК 9:
Зберіть торт: змажте тарілку тонким шаром крему. Розмістіть перший корж, змастіть його кремом, не менше за сам корж. Продовжуйте процес з кремом та коржами до останнього.

КРОК 10:
Подрібніть обрізки коржів, змастіть боки торта кремом, обсипте крихтою. Для глазурі розтопіть на паровій бані 50 г вершкового масла та 100 г чорного шоколаду. Полийте торт глазур’ю і залиште в холодильнику на 4-5 годин або на ніч.

Попередня публікаціяВаша доля у ваших руках: Прогноз на сьогодні для всіх знаків зодіаку
Наступна публікаціяМодні зачіски для тонкого волосся середньої довжини