На Вінниччині встановили модульні будинки для переселенців

У Вороновицькій філії Вінницького обласного пансіонату завершили монтаж модульних будинків, провели підведення комунікацій та облаштування. Інспектував стан готовності цих будівель Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Пех. Ця країна передала модульні будинки для переселенців з інвалідністю.

“Дуже багато роботи тут вже зроблено, і це гарний приклад того, як ми можемо підтримувати. Ми готові продовжувати співпрацю, розглядаємо наступні можливості в яких ми хочемо допомогти Україні в боротьбі проти агресії Росії”, — розповів Радек Пех.

Модульні будинки складаються з 13 житлових кімнат на три особи, кількох кімнат гігієни з умивальниками, душовими та вбиральнями, кімнати для відпочинку та харчоблоку. Все обладнано та готове для проживання, повідомила голова філії Лілія Комар.

Ці будинки призначені для переселенців із психоневрологічними захворюваннями, за словами першої заступниці голови Вінницької військово-цивільної адміністрації Наталії Заболотної.

Наразі працівники філії Вороновицького пансіонату будуть забезпечувати догляд за мешканцями, а згодом розширять штат персоналу. Оскільки пацієнти із психоневрологічними діагнозами потребують цілодобового догляду, додала Лілія Комар.

Облаштування модульних будинків стало спільним проєктом чехів і поляків. Вони здійснювали монтаж та встановлення будівель у Вінницькій області. Фінансування проекту здійснювалося з бюджету області на суму 3 мільйонів гривень. Наразі ведуться переговори з чеською стороною щодо встановлення аналогічних будівель у пансіонаті у Вінниці.

Попередня публікаціяЗеленський підписав закон про мобілізацію
Наступна публікаціяДля дітей-ВПО, що навчаються на Вінниччині передали 1000 рюкзаків