Випікаємо та подаємо: кіш — коронний шедевр вашого столу

Кіш — це прекрасна французька страва, що відома ще з XVI століття та нагадує пиріг. Початково його готували лише з тіста, яєчно-молочної заливки та копченого бекону, схоже на сучасний рецепт кіш лорен, проте сиру тоді ще не додавали. Пізніше, коли рецепт став популярним у всьому світі, тісто для кіша почали робити пісочне, а до начинки додавали сир та інші види м’яса.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

Для начинки:

Для заливки:

КРОК 1 Підготуйте всі інгредієнти для приготування кіша з горбушею та розігрійте духовку до 220 градусів.

КРОК 2 Рибу (450 г) треба попередньо розморозити. Розріжте тушку горбуші на три частини і варіть у підсоленій воді 15 хвилин. Після цього дайте рибі охолонути.

КРОК 3 Для тіста змішайте в мисці 250 г пшеничного борошна, 1 ч. л. солі і 1 ч. л. цукру. Додайте 120 г вершкового масла і розтерті в масляну крихту.

КРОК 4 Вбийте 1 яйце і швидкими рухами замісіть тісто. Якщо тісто виходить дуже сухим, додайте 1 ст. л. крижаної води.

КРОК 5 Якщо потрібно, додайте ще води, поки тісто не зіб’ється в кулю. Замотайте тісто в харчову плівку і залиште в холодильнику на 20 хвилин.

КРОК 6 Очистіть цибулю і наріжте дрібними кубиками. На 5 г вершкового масла обсмажте цибулю до м’якості.

КРОК 7 Коли горбуша охолоне, відокремте м’ясо риби від кісток. Потім змішайте в мисці рибу зі смаженою цибулею.

КРОК 8 Для заливки перемішайте віничком 3 яйця з 200 мл вершків, додайте до смаку сіль і перець. Потім натріть 150 г твердого сиру і з’єднайте з яєчною сумішшю.

КРОК 9 Додайте в миску 400 г замороженого шпинату і перемішайте, щоб рівномірно розподілити.

КРОК 10 Коли тісто відпочине, розкачайте його в пласт товщиною 3 мм і вкладіть у форму для запікання. Сформуйте бортики і обріжте зайве тісто по краях. Для того щоб тісто під час випікання не роздувалося, наколіть його виделкою. Потім запікайте основу кіша протягом 20 хвилин при температурі 220 градусів.

Попередня публікаціяАстрологічний прогноз для знаків зодіаку на понеділок
Наступна публікаціяЗоряні передбачення: що чекає знаків зодіаку цього тижня