Чотирнадцять Захисників з Вінниччини полягли в бою за Україну

Протягом останніх кількох днів стало відомо про загибель 14 захисників з Вінниччини: Матвієнка Тадеуша Олександровича, Дудника Ігоря Юрійовича, Щербатого Олександра Володимировича, Лукашенка Романа Анатолійовича, Грушицького Віталія Олександровича, Цюпи Сергія Петровича, Десятника Олександра Григоровича, Каргальскова Олега Васильовича, Ісаєва Миколи Петровича, Канева Миколи Миколайовича, Мазура Дмитра Дмитровича, Дуся Юрія Петровича, Пруса Євгенія Олеговича та Панчука Андрія Олександровича. Про це повідомляє “Вежа”.

Ще 22 червня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі н.п. Роботине Пологівського району Запорізької області загинув старший солдат Матвієнко Тадеуш Олександрович, 1994 р.н., житель м. Бар. З того часу вважався зниклим безвісти. Майже рік рідні та близькі жили надією, проте 9 квітня 2024 року було впізнали тіло захисника.

Ще 15 жовтня 2023 року в районі н. п. Урожайне на Донеччині під час виконання бойового завдання загинув 52-річний гранатометник Дудник Ігор Юрійович. Зустрічатимуть захисника та прощатимуться з ним завтра, 15 квітня.

19 січня 2024 року в бою за Україну внаслідок штурмових дій противника біля населеного пункту Авдіївка Покровського району Донецької області загинув Щербатий Олександр Володимирович 24.01.1986 року народження з селища Піщанка. Чоловіка призвали на службу у березні 2022 року. Солдат служив навідником механізованого відділу. Прощання та поховання захисника було 12 квітня.

3 квітня під час ведення бойових дій в Запорізькій області загинув Лукашенко Роман Анатолійович, 12 липня 1985 року народження з с. Городківка. Відомо, що чоловік був призваний на військову службу у грудні 2023 року. Воїн був солдатом, номером обслуги гранатометного відділення.

3 квітня при виконанні бойового завдання на Херсонщині загинув Грушицький Віталій Олександрович 1991 року народження з с. Приборівка. Воїн був стрільцем-помічником гранатометника. Зустрічали воїна “на щиті” вчора, 13 квітня.

3 квітня на Херсонщині загинув стрілець-помічник гранатометника Цюпа Сергій Петрович з селища Турбів. 12 квітня захисник востаннє повернувся до рідного дому.

На Донеччині 8 квітня під час виконання бойового завдання загинув Десятник Олександр Григорович з міста Бершадь. Прощання з бійцем відбулося 13 квітня.

9 квітня на Донеччині загинув Каргальсков Олег Васильович 1978 року народження. Воїн служив водієм-механіком танку, брав участь у боях на території Харківської, Донецької, Запорізької областей.  У нього залишились дружина та троє дітей. Прощалися з бійцем у Вінниці 13 квітня.

10 квітня на Донеччині загинув 36-річний солдат інженерно-загороджувального батальйону Ісаєв Микола Петрович з с. Сутиски Тиврівського району (мешкав у м. Липовець). З початком широкомасштабного вторгнення був мобілізований до лав ЗСУ. Зустрічали воїна “на щиті” 11 квітня.

10 квітня на Донеччині загинув під час виконання бойового завдання солдат, розвідник-кулеметник Канев Микола Миколайович 02.07.1988 року народження, житель Тиврова, уродженець с. Красне. Про зустріч кортежу з тілом загиблого та церемонію поховання буде повідомлено додатково.

11 квітня на Донеччині загинув 44-річний Мазур Дмитро Дмитрович з села Монастирське Немирівського району. Воїн перебував там, де точилися “найгарячіші” зіткнення. Відомо, що чоловік цивільне життя пов’язав із Вінницею. Вдома на Дмитра чекали дружина та п’ятеро дітей. Прощаються із бійцем сьогодні, 14 квітня.

11 квітня 2024 року на Донеччині загинув Дусь Юрій Петрович 06.05.1990 р.н., молодший сержант з с. Кожухів Хмільницької громади. Про день зустрічі захисника України “на щиті” і день його поховання повідомлять окремо.

12 квітня стало відомо, що захищаючи Україну, загинув Прус Євгеній Олегович 1999 р.н. з Козятинської громади. Додаткова інформація буде повідомлена згодом.

13 квітня стало відомо, що при виконанні бойових завдань загинув Панчук Андрій Олександрович 1984 р.н. з Козятинської громади. Додаткова інформація буде повідомлена згодом.

Вічна пам’ять загиблим Героям! Співчуття рідним та близьким…

Попередня публікаціяВінничан запрошують на великодні майстер-класи
Наступна публікаціяГроза та сильні вітри: На Вінниччину насувається негода