Цьогоріч “Укрпошта” планує запустити доставку поштовими вагонами в Польщу

Генеральний директор АТ “Укрпошта” Ігор Смілянський провів зустріч із головою Poczta Polska Себастьяном Мікошем на якій, серед іншого, обговорювали доставку вантажів у поштових вагонах до Польщі.

Про це повідомив Смілянський у ході саміту Business Wisdom Summit, передає Інтерфакс-Україна.

“У нас учора була делегація з Польщі. Ми плануємо все ж таки запустити поштовий поїзд Київ-Перемишль, що дозволить доставляти відправлення з України овернайт”, – зазначив керівник “Укрпошти”.

За його словами, “Укрпошту” відвідала урядова делегація Польщі, до складу якої входив новопризначений голова Poczta Polska.

“Це був його перший візит в Україну. Прибула потужна делегація логістів, міжнародників. Ми показали, як ми це бачимо, навіть показали вагон, який буде їхати (з поштою – ред.)”, — додав Смілянський.

Після зустрічі топ-менеджер поштового оператора виражає “стриманий оптимізм, що поштовий вагон вдасться запустити у 2024 році”.

За словами Смілянського, запуск поштового вагона значно прискорить міжнародну доставку “Укрпошти”, зокрема до ринку США з використанням авіадоставки з польських аеропортів. Цей вид доставки дорожчий, ніж автомобільний транспорт, але на нього менше впливають черги й затримки у зв’язку з блокадою.

На сьогодні термін доставки вантажів “Укрпошти” до Польщі становить 22 дні.

Попередня публікаціяВінничан та мешканців району попереджають про планові вибухи
Наступна публікаціяНБУ встановив офіційний курс долара на рівні 39 гривень