Попри систематичні обстріли та бомбардування з боку росії, українська цивільна інфраструктура, зокрема медична, продовжує відновлюватися з початку повномасштабної війни. Ремонтні роботи охоплюють лікарні, амбулаторії, пологові будинки, поліклініки та інші медичні заклади.

Протягом 25 місяців війни було повністю або частково відновлено 871 медичний заклад у різних областях України. З цифр видно, що 513 об’єктів було відновлено повністю, тоді як ще 358 – частково.

Серед відновлених об’єктів особливе місце займають медичні заклади на звільнених територіях, а також ті, які зазнали лише невеликих пошкоджень, таких як розбиті вікна, знищена покрівля чи пошкоджений фасад.

Найбільше робіт з відновлення було проведено в Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.

У нинішній час одним з основних пріоритетів держави є відновлення медичної інфраструктури для забезпечення безперешкодного доступу кожного пацієнта до якісної та необхідної медичної допомоги. Навіть при тривалих атаках російської армії Міністерство Охорони Здоров’я разом із партнерами продовжує працювати над відновленням української медичної інфраструктури.

Зазначимо також, що протягом цього часу ворожа діяльність призвела до пошкодження 1574 медичних закладів, а 209 із них були повністю зруйновані і не підлягають відновленню.

Серед об’єктів, що зазнали найбільших втрат, варто відзначити медичні заклади Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Київської та Чернігівської областей. Детальна інформація про руйнування медичних закладів на тимчасово окупованих територіях наразі недоступна.

Крім того, російська армія знищила 260 автомобілів екстреної медичної допомоги, пошкодила 150 та захопила 125 із них.

Попередня публікаціяЦієї ночі над Вінниччиною збивали “шахеди”
Наступна публікаціяДе у Вінниці сьогодні ремонтуватимуть мережі