У Вінниці провели п’ять трансплантацій за перші три місяці року

Протягом перших трьох місяців цього року в Україні провели 131 операцію з трансплантації в 19 медичних закладах. Наприклад, у Вінницькій обласній лікарні імені М. І. Пирогова за цей період від січня до березня було проведено п’ять таких операцій. На сьогодні Вінницька область серед лідерів у цій галузі.

«За один рік роботи піднятись з нульового місця на 6-те серед самих великих закладів України і третє після Києва і Львова, то ми так дуже гарно попрацювали. Серед областей ми перші після «Лева» – обігнали всі області», – написав на своїй сторінці генеральний директор Вінницької обласної лікарні Пирогова Василь Паненко.

За інформацією Українського центру трансплант-координації, національний список очікування на трансплантацію налічує зараз 3013 пацієнтів. Найбільше людей потребують пересадки нирки (1961), печінки (477) та серця (455). Серед них є і пацієнти, які знаходяться у статусі “скринінг”, що означає, що вони зараз проходять обстеження або перебувають за межами України. Ці пацієнти не беруть участь у процесі відбору органів від померлого донора.

Список очікування, який формується в Єдиній державній інформаційній системі трансплантації, є динамічним і змінюється щодня залежно від інформації, яку вносять про реципієнтів трансплант-координатори центрів трансплантації.

Попередня публікаціяРазова грошова виплата до Дня Незалежності: Хто і скільки отримає
Наступна публікаціяВінничани можуть безкоштовно вакцинувати домашніх тварин від сказу