Вінницька обласна клінічна лікарня імені М. І. Пирогова повідомляє про успішне видалення печінкового утворення, що важило 6,5 кілограма, у одного з пацієнтів. Пацієнт скаржився на болі в правій підреберній ділянці та сильну задишку, внаслідок чого не міг вести активний спосіб життя. Ультразвукове дослідження показало гігантське кістоподібне утворення, яке займало велику частину живота і праву плевральну порожнину.

Після проведення відповідного обстеження фахівці лікарні вирішили здійснити операцію з видалення утворення. Хоч операція була складною через велику вагу новоутворення та спайковий процес в черевній порожнині, спеціалісти успішно впоралися з завданням. Вони зуміли видалити утворення, зберігши здорову частину печінки, правої легені, анатомічні структури та важливі судини печінки і черевної порожнини.

Післяопераційний період пройшов без ускладнень, і пацієнт, знаходячись у гарному стані, був виписаний зі стаціонару. Він висловив слова вдячності працівникам лікарні за їхню допомогу.

Попередня публікаціяДе у Вінниці сьогодні ремонтуватимуть мережі
Наступна публікаціяНові квадроцикли для нацгвардійців: Вінницька допомога в боротьбі за безпеку