Смачні ідеї для закусок: простий рецепт маринованих печериць

Раніше, коли святкували великі застілля, завжди було безліч закусок, а серед них неодмінно були мариновані печериці. Ці ніжні грибочки ідеально пасують до картопляного пюре, м’яса, риби, а також до алкогольних напоїв або як самостійна страва. Вони можуть бути готові як заздалегідь на зиму, так і в останній момент, навіть на вечір або на наступний день. Ця закуска така проста, що зникне з вашого столу найшвидше. І це не має значення, чи це звичайний вечір або велике свято з безліччю страв. Наведений рецепт розрахований на одну літрову банку.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для печериць:

Для маринаду:

Крок 1:
Ретельно вимийте 500 г печериць і перекладіть їх у каструлю. Залийте їх 700 мл води, додайте 20 мл оцту і готуйте на помірному вогні протягом 8-10 хвилин.

Крок 2:
У цей час у іншу каструлю налийте 300 мл води, додайте 1 ч.л. цукру, 2 ч.л. солі, ½ ч.л. зерен коріандру, 2 лаврових листи, 5 перців горошку і 3 духмяних перці. Ретельно змішайте і доведіть до кипіння.

Крок 3:
Знявши маринад з вогню, додайте 30 мл оцту.

Крок 4:
Перекладіть відварені гриби в банку, залийте їх маринадом і закрийте кришками. Дайте охолонути й промаринуватися 5-6 годин, після чого можна їсти або зберегти в холодильнику.

Попередня публікаціяАстрологічний прогноз для знаків зодіаку на понеділок
Наступна публікаціяГороскоп на тиждень: розмови, перемоги та зміни в особистому житті