Вінничани вибороли 34 медалі на Чемпіонаті України із сумо

У період з 27 по 30 березня в Луцьку пройшов національний чемпіонат України з сумо, в якому взяли участь чоловіки та жінки, а також молоді спортсмени у вікових категоріях до 21 року, 23 роки та дорослі. Команда Вінницької області показала вражаючі результати, завоювавши 10 золотих, 8 срібних та 16 бронзових медалей. Вона складалася з представників Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5, які продемонстрували високу майстерність.

Тренер Вінницької команди, Заслужений тренер України Важа Даіаурі (старший), відзначив високий рівень змагань, які проходили у спорткомплексі Луцького національного технічного університету, та захопливі поєдинки на арені.

Участь у заході взяли понад 300 сумоїстів, а організація чемпіонату була на високому рівні. Представники Вінниччини продемонстрували не лише відмінну підготовку, а й високий рівень майстерності.

Тренер підкреслив важливість підтримки спортивного руху в країні, зазначивши, що захисники та захисниці відіграють важливу роль у створенні сприятливого середовища для розвитку спорту та здорового способу життя серед молоді.

У підсумку, команда з Вінниці зайняла третє загальнокомандне місце серед молоді.

У категорії дорослих чемпіоном України став Важа Даіаурі (молодший), вигравши особистий залік та номінацію “Абсолют”. Друге місце посіли Анастасія Краєвська та Дмитро Зілецький, а третє – Вікторія Сабардак, Софія Коваль, Олександр Косий, Назар Лобода, Андрій Поліш та Ренат Мурсалов. У командному заліку серед чоловіків бронзу отримала команда, до складу якої входили Дамір Купреішвілі, Дмитро Зілецький, Важа Даіаурі та Ренат Мурсалов.

Тренер Важа Даіаурі зазначив, що цей чемпіонат був відбірковим на чемпіонат Європи, запланований на травень у Греції.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський підкреслив важливість подальшого розвитку спортивної галузі в умовах сучасних викликів, висловивши вдячність всім, хто сприяє цьому процесу, незалежно від обставин.

Попередня публікаціяЛітні волонтери: відвідувачі Терцентру передали військовим маскувальні сітки
Наступна публікаціяШахрайство під прикриттям: Податкова служба Вінниччини застерігає від обману