У Дії відкрито можливість подання заяв у міжнародний Реєстр збитків

Згідно з інформацією від Міністерства цифрової трансформації України, якщо ваше майно постраждало від дій російської агресії, ви можете подати заявку на компенсацію в міжнародний Реєстр збитків просто у додатку “Дія”. Дані з цього Реєстру будуть використані для подальших виплат компенсацій. Цей процес зазвичай займає час, тому спільно з Міністерством юстиції України та іншими партнерами Мінцифра працює над швидшим впровадженням механізму відшкодування.

На першому етапі вам потрібно повідомити про пошкодження або знищення:

– особистого будинку
– квартири
– дачного або садового будинку
– будь-якого іншого житлового приміщення

Для подання заяви необхідно бути власником майна та мати Акт про обстеження від місцевих влад. Щоб скористатися цією послугою, оновіть застосунок.

Пізніше інші власники зруйнованого або пошкодженого майна, зокрема ті, чиї нерухомості знаходяться на тимчасово окупованих територіях, також зможуть подати заявки.

Майбутні плани включають розширення послуги, щоб громадяни могли повідомляти про шкоду, завдану життю, здоров’ю, а також випадки тортур і сексуального насильства. Пізніше цю можливість отримають і бізнес, і держава.

Росія несе відповідальність за всі руйнування та злочини проти України.

Сервіс у додатку “Дія” та вимоги до розроблення міжнародного Реєстру здійснено в співпраці з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством юстиції України за підтримки проєкту USAID / UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

Детальніше про процедуру можна дізнатися у відеоінструкції.

Попередня публікаціяЗеленський обіцяє посилити контроль над онлайн-казино
Наступна публікаціяВ Ладижині лікарі Охматдіту оглянули дітей з родин військових