Картопляна запіканка: ідеальний варіант до пісного столу

У пісний сезон, коли мʼясо й риба стають недоступними, на передній план часто виходить картопля. Вона є поживною, забезпечує організм ситістю на тривалий період, і, крім того, чудово смакує. До того ж її можна готувати різними методами. Серед усіх варіантів запіканки відзначаються особливо, оскільки це повноцінна страва, яка не потребує додаткових компонентів. Ця запіканка з вареної картоплі виходить легкою та смачною.

ІНГРЕДІЄНТИ

КРОК 1
Почистіть 1 кілограм картоплі та наріжте її довільними шматками однакового розміру. Перекладіть картоплю у каструлю, залийте водою та варіть до готовності приблизно 15 хвилин після закипання, додавши трохи солі.

КРОК 2
Натріть 2 морквини на середню тертку, наріжте цибулю дрібними кубиками. Підсмажте їх на сковороді з 2 столовими ложками олії протягом 7 хвилин, періодично помішуючи.

КРОК 3
Увімкніть духовку та розігрійте її до 180 градусів. З готової картоплі злийте воду та перетріть її в пюре. Додайте до картоплі підсмажені овочі, ⅓ чайної ложки коріандру та ⅓ чайної ложки перцю, сіль за смаком. Також додайте 50 мл олії та по 2 столові ложки крохмалю та борошна.

КРОК 4
Приготуйте форму для випікання, використовуючи метод французької сорочки, розмістіть запіканку в формі та рівномірно розподіліть по поверхні.

КРОК 5
Випікайте страву у попередньо розігрітій духовці протягом 30 хвилин або до появи золотистої скоринки.

Попередня публікаціяГороскоп для знаків зодіаку на середу
Наступна публікаціяПоміститься ноутбук і пара взуття: Великі сумки в трендах цього сезону