Бажаєте контролювати якість та солоність оселедця? Засоліть його власноруч за допомогою простого рецепту маринаду. Використовуйте засолену рибку як закуску, інгредієнт для салатів чи сендвічів або подавайте як основну страву з картопляним гарніром.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 2 шт. свіжомороженого оселедця
- 500 мл води
- 2 ст. л. солі
- 1 ч. л. цукру
- 2-3 горошини духмяного перцю
КРОК 1: Розморозьте 2 оселедці. Очистіть їх, видаливши нутрощі та, за бажанням, голови та хвости з плавниками. Промийте під проточною водою та висушіть.
КРОК 2: Підігрійте 500 мл води, додайте цукор, сіль, духмяний перець та розчиніть. Охолодіть до кімнатної температури.
КРОК 3: Розмістіть рибу в скляній ємності.
КРОК 4: Залейте маринадом, закрийте та залиште у холодильнику на 10-12 годин.
КРОК 5: Дочистьте оселедець, розберіть на філе та подавайте, заправивши олією, лимонним соком та зеленню за бажанням.
