Полеглому підполковнику з Вінниччини президент присвоїв звання Герой України

Президент Володимир Зеленський оголосив про присвоєння звання Герой України та нагородження орденом “Золота Зірка” полеглому захисникові Ігорю Демчуку, який народився у Вінниччині. Відповідний указ під номером №175/2024 був опублікований на офіційному інтернет-порталі президента 25 березня.

Ігор Демчук, 36-річний підполковник, народився у селі Каришків Вінницької області. Він закінчив Національну академію внутрішніх справ та здобув освіту у Національній академії Національної гвардії України.

З 2010 року Ігор почав свою військову кар’єру у Західному територіальному управлінні Національної гвардії України та працював там протягом 13 років. Він займав різні посади, починаючи від стрільця в стрілецькому батальйоні та закінчуючи командиром першої групи спеціального призначення окремого загону спеціального призначення. Під час своєї служби він отримав військове звання “майор”.

З 2014 року Ігор виконував бойові завдання, за що був нагороджений орденом “За мужність” третього ступеня та особистою зброєю. Він залишився у смертельному бою, залишивши за собою дружину та двох синів.

Попередня публікаціяДе у Вінниці сьогодні ремонтують мережі
Наступна публікаціяНа Вінниччині вперше провели операцію з протезування слуху