На Вінниччині волонтери UAnimals та лісівники відновлюють ліс

У Гніванському лісництві, яке входить до складу “Вінницького лісового господарства”, 23 березня лісівники та волонтери з UAnimals провели акцію з висадки сіянців сосни звичайної і дуба звичайного на площі 1,4 гектара. Усього було висаджено 9330 сіянців, які надалі перетворяться на повноцінний ліс з різноманіттям рослин і тварин.

У цій ініціативі взяли участь Антон Мельничук із Харкова та його 7-річний син Роман. Роман з радістю приєднався до діла, висаджуючи дуби, а його батько виконував підготовчі роботи. Вони обидва вважають цю роботу важливою для збереження лісів та природи.

Оксана Стогній, яка переїхала до Вінниччини з Херсонщини, також взяла участь у заході. Вона розповіла, що раніше вже садила сосни в іншому місці і тепер готова допомагати в цій справі в будь-якому місці, де це потрібно.

Акція відновлення лісів триває уже протягом місяця, і пів відсотка запланованих робіт вже виконана. За словами лісничого Євгенія Ільченка, ліси відновлюються у 10 регіонах України, залучаючи як місцевих лісівників, так і волонтерів.

UAnimals, яка вже з 2016 року бореться за права тварин, не лише допомагає в їхньому врятуванні від війни та різних форм експлуатації, але й активно взялася за відновлення лісів, постраждалих від російської агресії. За словами представників UAnimals, вони мають намір продовжувати цю ініціативу, доки ліси України продовжуватимуть зазнавати руйнівного впливу російської агресії.

Попередня публікаціяВінничан закликають долучитися до збору макулатури
Наступна публікаціяРодині полеглого воїна з Вінниччини вручили орден “За мужність” ІІІ ступеня