Напередодні Всеукраїнського дня боротьби з туберкульозом у приміщенні офіційного медіацентру обласної військової адміністрації відбувся брифінг, на якому виступила керівник інформаційно-аналітичного відділу НКП “Вінницький обласний клінічний фтизіопульмонологічний центр” Ніна Гончар.

Говорячи про стан захворюваності на туберкульоз у Вінниччині, вона підкреслила, що ця хвороба залишається актуальною, оскільки є однією з перших причин смертності від інфекційних захворювань у всьому світі. Кожного року туберкульоз вперше діагностується у понад 10 мільйонів осіб.

Ніна Гончар також зазначила, що на епідситуацію з туберкульозом в Україні негативно впливає збройна агресія Росії, а також міграція мільйонів українців, що створює ризики контакту з невідомими випадками туберкульозу.

У 2023 році на території Вінницької області було зареєстровано 797 нових випадків туберкульозу (включаючи перші випадки та рецидиви), що на 132 випадки більше, ніж у 2022 році. Первинна захворюваність зросла майже на 20%.

Також було виявлено випадки туберкульозу серед дітей:
  • 2022 рік: 18 осіб – 12 дітей та 6 підлітків;
  • 2023 рік: 16 осіб – 10 дітей та 6 підлітків.

Щоб пройти діагностику туберкульозу, необхідно звернутися до свого сімейного лікаря. На брифінгу також були надана інформація про алгоритм обстеження, місця лікування туберкульозу у Вінниччині та групи ризику захворювання на цю хворобу. Додаткову інформацію можна знайти у відео:

 

Попередня публікаціяЮлія Тимошенко про мобілізацію, легалізацію канабісу, продаж землі та відставку Залужного
Наступна публікаціяВідбулись змагання дівчачих волейбольних команд Вінниччини в ІІ етапі проекту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»