Гаспачо — це традиційна іспанська страва, основою якої є помідори. Цей легкий, але насичений суп може бути чудовим варіантом для пікніка або перекусу на роботі. У цьому рецепті ми подамо версію гаспачо як освіжаючий фреш. Навіть на курортах Іспанії цей суп настільки популярний, що його можна знайти у вигляді морозива зі смаком гаспачо.
ІНГРЕДІЄНТИ
Крок 1: Помийте 2 томати та зробіть знизу кожного з них хрестоподібні надрізи. Ви можете використовувати томати червоного, жовтого або чорного кольору для більш насиченого кольору супу. Головне, щоб томати були м’ясистими.
Крок 2: Закип’ятіть воду у сотейнику та опустіть томати з надрізами в киплячу воду на 1-2 хвилини.
Крок 3: Після цього обережно зніміть тонку шкірку з томатів. Якщо ви бажаєте, щоб структура гаспачо була ніжнішою, ви можете видалити шкірку.
Крок 4: Наріжте томати й один солодкий перець довільними шматочками. Також помийте 2 гілочки петрушки та 2-3 гілочки м’яти.
Крок 5: Переложіть томати з перцем, листочки м’яти й петрушки в блендер. Додайте 3 зубчики часнику та половину перцю чилі.
Крок 6: Додайте до свого смаку сіль, залийте оливковою олією й збийте усе в блендері.
Крок 7: Обсмажте 3-4 скибочки багета або білого батона на сухій сковороді та скропіть трохи соняшниковою олією перед подачею. Ви також можете зробити хрусткі скибочки хліба у духовці.
Крок 8: Перед подачею охолодіть суп у холодильнику протягом кількох годин. Подаючи, додайте 2 ст. ложки бальзамічного оцту та покладіть зверху хрусткі скибочки хліба.