Служба безпеки України отримала нові докази щодо підривної діяльності російського актора Володимира Машкова, який активно пропагує агресивну війну проти України, повідомили в СБУ Вінниччини.

Машков, який має зв’язки з найближчим оточенням путіна і виступає одним з провідних учасників масових акцій в Москві на підтримку повномасштабного вторгнення Росії, був призначений співголовою “виборчого штабу” путіна на так званих виборах президента країни-агресора у грудні 2023 року.

На цій посаді Машков став ключовим пропагандистом у передвиборчій кампанії кремлівського лідера, публічно закликаючи до підтримки російських окупаційних угруповань, які воюють проти України, та виправдовуючи знищення цивільної інфраструктури та захоплення території країни. Цю інформацію оприлюднило Управління СБ України у Вінницькій області.

Машков систематично виступає з деструктивною риторикою під час передвиборчих турів по різних регіонах Росії і в тимчасово окупованих районах України. Його пропагандистські виступи часто влаштовуються у вигляді концертів-мітингів та зустрічей з виборцями.

Експертиза, проведена за ініціативою СБ України, підтвердила факти його підривної діяльності на користь Росії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Машкова про підозру за:

  • частинами 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)
  • статті 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт за цими фактами вже направлено до суду.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Попередня публікаціяКоли найкраще вечеряти, щоб зберегти фігуру: поради професіонала
Наступна публікаціяНа Вінниччині оголосили терміновий збір для допомоги постраждалим від нічної атаки дронів