У Вінниччині розпочалась ініціатива створення ветеранських просторів у громадах для надання безкоштовних послуг та підтримки ветеранам та їхнім сім’ям. З цього приводу відбулася нарада, на якій обговорювалися ключові аспекти розбудови цих просторів та їх значення для ветеранів.

Сергій Борзов, начальник Обласного військового адміністрації, заявив: “Соціальна адаптація та повернення ветеранів до цивільного життя – це завдання на десятиліття, а не лише на роки.” Його слова підтверджують важливість ветеранських просторів як місць, де військові можуть отримати підтримку та послуги.

Уже існує понад 24 ветеранських простори в Україні, три з яких розташовані на Вінниччині, такі як “VeteranHub”, “Ветеранський простір” та реабілітаційний центр у Хмільнику.

“Маємо створити систему, яка забезпечить всіх без винятку військових та їхні сім’ї безоплатними послугами та необхідною підтримкою”, – додав Борзов, вказуючи на важливість психологічної допомоги, фізичної реабілітації, соціального супроводу та інших видів підтримки.

Захід також визначено як комунікаційна платформа, що об’єднує ветеранів, їхні родини, громадськість та органи влади. Це надасть можливість враховувати побажання громадян та втілювати їх через місцеві програми підтримки.

Нарада також висвітлила ключові етапи створення ветеранських просторів, включаючи формування ініціативної групи, пошук партнерів та визначення спектра послуг, які будуть надаватися ветеранам.

“Має бути створена ініціативна група однодумців – команда, яка стане основною рушійною силою створення ветеранського простору, яка об’єднається заради місії допомоги нашим ветеранам і їхнім родинам”, – відзначила Наталя Заболотна, перша заступниця голови Обласної військової адміністрації.

Керівники “Ветеранського простору” і “VeteranHub” ділилися своїм досвідом роботи та надання підтримки ветеранам та їх сім’ям. Загальна мета – створити ветеранські простори, які будуть доступними та інклюзивними, допомагаючи військовим і їхнім сім’ям повертатися до повноцінного цивільного життя.

 

Попередня публікаціяЯк убезпечити себе та дітей від правця розповідають вінницькі епідеміологи
Наступна публікаціяЦифрова телемережа МХ-7 та протидія дезінформації в прикордонних територіях Вінниччини