У Вінниці на маршрути вийшли ще 2 нових тролейбуси

Вінниця стає ще більш інклюзивною та енергоощадною внаслідок нових тролейбусів «VinLine», які нещодавно вийшли на міські маршрути. За останні кілька днів ці транспортні засоби випробовуються в тестовому режимі, обслуговуючи різні маршрути, зокрема №5 «Вишенька – Залізничний вокзал» та №3 «Вишенька – зуп. ВПЗ».

Враженнями від поїздки на нових тролейбусах вже поділилася вінничанка Діана Наброцька, яка щодня їздить громадським транспортом. Вона висловила захоплення зі зручності та логістики нових маршрутів, підкреслюючи їхню відмінність від застарілих тролейбусів.

Два нові тролейбуси під індексами 068 і 069 вироблені Вінницькою транспортною компанією та проходять тестування міськими вулицями. Новинки відповідають всім європейським стандартам з безпеки та комфорту.

Особливу увагу приділено інклюзивності та мобільності. Тролейбуси «VinLine» обладнані відкидним пандусом та спеціальним майданчиком для пасажирів з обмеженими можливостями та батьків з дитячими візочками. Це стає важливою ініціативою для забезпечення комфорту та безпеки для всіх мешканців міста.

«Це важливо сьогодні, тому що люди на кріслах колісних мають більше можливості скористатись громадським транспортом. А таких людей, зокрема через війну, на жаль, більшає. Тому наше завдання, щоб їм було комфортно та безпечно», – додає Микола Франко.

Окрім того, тролейбуси енергоощадні у порівнянні із застарілими тролейбусами моделі ЗіУ-9.

З початку року на міських маршрутах вже працює п’ять тролейбусів «VinLine», і в планах додати до них ще два, продовжуючи розвивати ініціативу в напрямку сталого та доступного громадського транспорту.

Попередня публікаціяШтучний інтелект у фокусі: лекція фахівців EPAM для вінницької молоді
Наступна публікаціяВоїна з Вінниччини нагородили “Золотим хрестом”