Вінничани утворили “живий ланцюг” у середмісті й нагадали про полонених захисників

У Вінниці відбулася акція на підтримку полонених військових, ініційована родичами оборонців. Учасники створили “живий ланцюг” по обидва боки дороги у центрі міста, тримаючи у руках плакати із написами: “Полон — це пекло”, “Полон вбиває”, “Досить почесного полону”, “Free Azov”, “Мені потрібен тато”, “Полон — це тортури”. За даними Суспільного, зібралося понад пів сотні містян.

Такі акції відбуваються щосуботи, за словами співорганізаторки Юлії, з метою нагадати суспільству про українських військовополонених.

“Це не лише акція підтримки, але й нагадування для суспільства, влади та світової спільноти про проблему полонених та безвісти зниклих. Ця тема надзвичайно важлива. Ми чекаємо повернення всіх наших захисників”, — пояснює Юлія.

Мирна акція тривала годину. Серед учасників була і місцева мешканка Людмила, яка прийшла з плакатом: “Поверніть сина з полону” та прапором України. Вона розповіла, що чекає на повернення свого 32-річного сина Олександра, який знаходиться у полоні майже два роки.

“Він був захоплений у Маріуполі і все ще у полоні. Я знаю, де він перебуває. Я просто хочу, щоб він живим повернувся”, — ділиться Людмила.

Попередня публікаціяВ селі на Вінниччині виявили уламки російської ракети Х-101
Наступна публікаціяПонад 46 тисяч гривень зібрали школярі з Вінниччини на FPV-дрони