За звітний період минулої доби, 1 березня, підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області здійснили 9 виїздів для ліквідації пожеж в екосистемах. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

З метою протидії весняному зростанню пожеж в природних екосистемах, рятувальні команди з Вінницького, Гайсинського, Жмеринського, Тульчинського та Хмільницького районів успішно приборкали 11 вогнищ пожеж. Зазначено, що з них 9 стосувались екосистем та охопили загальну площу приблизно 6 гектарів.

Експерти підкреслюють наслідки пожеж у відкритих місцях, включаючи потенційне поширення вогню на житлові об’єкти, руйнування родючого шару ґрунту, втрату фауни та можливі людські жертви.

«Пам’ятайте, що пожежі на відкритих територіях можуть спричинити поширення вогню на житлові будинки і розташовані поруч споруди, знищення родючого шару ґрунту, а також загибель тварин та навіть людських жертв. Будьте обережні із джерелами відкритого вогню, сірниками та недопалками на відкритих територіях! Якщо ви помітили займання телефонуйте до Служби порятунку «101», – закликають рятувальники.

Попередня публікаціяНа Вінниччині знешкодили уламки ракети Х-101. Відео
Наступна публікаціяНа яких ділянках доріг у Вінниці систематично відбуваються ДТП