Курячі стегенця з майонезом та часником легко готуються і не потребують багато майстерності для приготування. А курка – дієтичний продукт, який можна готувати у різних варіантах: в мультиварці, на сковороді або в духовці. Хоча смажене м’ясо або птицю не завжди можна назвати ідеальним для прихильників здорового харчування, але незвичайні страви з курячих стегенець здатні змінити цю думку.
Інгредієнти:
- Курячі стегенця – 1,5 кг (4 шт.)
- Майонез – 120 г
- Часник – 6 зубчиків
- Сіль – на смак
- Мелений перець (суміш перців) – 1/5 ч.л
- Мелена паприка – 1 ч.л
- Мелений червоний гострий перець – 1/3 ч.л
Інструкція:
- Промийте стегенця, обсушіть їх паперовими рушниками.
- Розігрійте духовку до 200°C.
- Очистіть часник, подрібніть його і помістіть у миску. Додайте майонез, паприку і гострий перець.
- Натріть стегенця сіллю і соусом, покладіть їх у рукав для запікання або на деко.
- Запікайте в духовці 50-60 хвилин при 200°C (час і температуру можна регулювати залежно від вашої духовки).
- Перевірте готовність: проколіть ножем або виделкою. Якщо виділяється прозорий сік, то курка готова.
Цей простий рецепт курячих стегенець з майонезом та часником додасть різноманіття до вашого столу і змусить вас полюбити куряче м’ясо ще більше!