Вінничан запрошують на екскурсію виставкою «Вінниця. Україна. Незалежність»

Музей Вінниці ще раз запрошує вас на захоплюючу екскурсію виставкою “Вінниця. Україна. Незалежність” у Вежі Артинова. Цього разу вам розповідатиме проєкт заступник директора Музею Вінниці з виставкової роботи, Євгеній Сафар’янс. Виставка присвячена вінницькому виміру відновлення української незалежності та охоплює період кінця 1980-х – початку 1990-х років.

Експонати для цієї виставки збирали протягом двох років історики, освітяни, музейники та працівники вінницького архіву. Також активно долучилися містяни, що поділилися інформацією про події того періоду.

Організатори наголошують, що на виставці ви дізнаєтеся про гласність, антиалкогольну кампанію, політичні голодування, перші альтернативні вибори ще до Верховної Ради УРСР, підняття українського прапора в Вінниці та інші важливі події.

Екскурсія відбудеться у вівторок, 5 березня, у Вежі Артинова за адресою: вул. Миколи Оводова, 20, о 17:30. Квитки коштують 30 гривень для дорослих та 15 гривень для дітей. Їх можна придбати перед початком екскурсії. Вхід безкоштовний для військовослужбовців, ветеранів та їхніх дітей. Кількість місць обмежена, тому рекомендується забронювати місце за посиланням.

Екскурсія буде проводитися відповідно до правил проведення масових заходів під час воєнного стану. В разі оголошення повітряної тривоги заходи будуть призупинені, і всі присутні будуть винесені в найближче укриття. Мапа укриттів доступна за посиланням.

Попередня публікаціяКаша “Зозулі” увійшла до переліку нематеріальної спадщини
Наступна публікаціяНа Вінниччині проведуть планові вибухи