Хешбраун, чи то хеш-браун — це стандартний сніданок у Північній Америці, існує безліч варіацій цієї страви. Основним інгредієнтом є терта картопля. Зазвичай цю страву подають з яйцями або іншими білковими компонентами сніданку, але можна знайти його й у деяких фастфуд-закладах. Проте, вдома готувати його смачніше та корисніше, тож приготуймо його самі.
ІНГРЕДІЄНТИ
Крок 1: Очистіть дві картоплини і натріть їх на великій терці. Розмістіть їх у ситі чи марлі та відцідіть від зайвої вологи.
Крок 2: На розігріту сковоріду налийте одну ложку олії та додайте 30 грамів масла. Коли масло розтане, розташуйте картоплю рівномірним шаром по всій сковоріді.
Крок 3: Посоліть і поперчіть хешбраун – додайте 1/3 чайної ложки солі та 1/4 чайної ложки перцю. Смажте протягом близько 7 хвилин на вогні трошки вище середнього (7/9) до утворення золотистої скоринки.
Крок 4: Покрийте сковорідку тарілкою і переверніть хешбраун на неї. На сковорідку додайте решту 30 грамів масла та 1 ложку олії та обережно спустіть хешбраун іншим боком на пательню.
Крок 5: Посоліть та поперчіть страву ще раз – додайте ще 1/3 чайної ложки солі та 1/4 чайної ложки перцю і смажте до готовності, ще близько 7 хвилин. Подавайте хешбраун гарячим.