В Україні відновили 508 медичних закладів, пошкоджених окупантами

Російські війська продовжують напади на цивільну інфраструктуру в Україні в тому числі й медичні заклади. Це призводить до додаткового тиску на систему охорони здоров’я країни. Протягом цього часу було пошкоджено 1535 об’єктів медичних установ та повністю зруйновано ще 201, включаючи амбулаторії, поліклініки, пологові будинки та інші. Про це повідомляють на сайті МОЗ.

Серед областей, які найбільше постраждали, варто відзначити Харківську, Донецьку, Миколаївську, Київську, Чернігівську, Дніпропетровську, Херсонську та Запорізьку. Наразі важко отримати повну інформацію про руйнування медичних установ на тимчасово окупованих територіях.

За два роки конфлікту Росія також завдала шкоди 103 автомобілям екстреної медичної допомоги, знищила 258 та захопила 125 таких автівок.

Попри виклики, породжені війною, та тиск на медичну систему, в Україні тривають роботи з відновлення медичної інфраструктури. Пріоритетом є забезпечення українців доступом до необхідних медичних послуг. На кінець лютого 2024 року вдалося повністю відновити 508 об’єктів медичних установ, ще 360 — частково або перебувають в процесі відновлення. Особлива увага приділяється медичним закладам на деокупованих територіях та тим, які зазнали невеликих пошкоджень, таких як вибиття вікон, знищення покрівлі та пошкодження фасаду.

Зокрема, була повністю відновлена Міська лікарня №4 на Миколаївщині, яка була двічі пошкоджена внаслідок російської агресії протягом першого року повномасштабного вторгнення.

Попередня публікаціяПоліція Вінниці застерігає від афери з шахрайськими онлайн-казино
Наступна публікаціяМіністр закордонних справ закликає українців за кордоном повернутися додому