Сьогодні Вінниця проводжає у вічність двох полеглих Героїв

Вінницька громада знову переживає трагедію, вклоняючись перед втраченими героями. Сьогодні, 22 лютого, ми проводимо останню подорож на землю двох сміливих синів Батьківщини — Богдана Олеговича Мазура та Сергія Вікторовича Монтрезора, які втратили життя від рук російських загарбників, захищаючи свою рідну землю.

Богдан Мазур уклав військовий контракт у 2014 році і став активним учасником антитерористичної операції, боронячи Україну в найгарячіших точках. З часом він виріс у висококваліфікованого професіонала із знанням не лише вітчизняної, але й міжнародної тактики бою, отриманих під час навчань у Великій Британії. Богдан приєднався до Збройних Сил України та долучився до боротьби із початком повномасштабного вторгнення, служачи в 47-й окремій механізованій бригаді “Маґура”. Він втратив своє життя 14 лютого під час бою поблизу села Степове Покровського району Донецької області. Йому було всього 29 років… Удома його чекали батьки, дружина та маленька донька.

Богдан Мазур народився у Вінниці 21 лютого 1994 року, закінчив 30-ту школу та Вінницький транспортний коледж. Хоча отримав освіту, його покликанням була оборона Батьківщини. З юності він займався кульовою стрільбою, проводив час у тирі, ставши Майстром спорту з кульової стрільби та отримавши численні нагороди. Вступивши в армію, Богдан слідував прикладу батька – кадрового офіцера. Разом з ним він пройшов через АТО та захищав Україну з перших днів російського вторгнення.

“Богдан більшу частину часу перебував на фронті, починаючи з 2014 року. Він свідомо обрав цей шлях і виконував свій військовий обов’язок із гідністю. За це йому вручено численні нагороди, серед яких знаки “За зміцнення бойової готовності ВМС ЗС України” та “За зразкову службу”, а також відзнака Президента за участь в антитерористичній операції, зокрема в боях на Донеччині та Луганщині”, – повідомляє батько загиблого героя.

Прощальна церемонія з Богданом Мазуром розпочнеться о 9:30 біля будинку за адресою: вул. Запорізька, 20-А. О 10:30 в Спасо-Преображенському кафедральному соборі відслужать поминальну панахиду за воїном.

Поховають Захисника об 11:30 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Сергій Монтрезор вступив на службу для захисту країни у 2015 році і виконував важливі бойові завдання в зоні проведення Антитерористичної операції. З перших днів повномасштабного вторгнення, він негайно повернувся на фронт. Воював у складі артилерійського взводу 3-ї бригади оперативного призначення “Спартан” імені полковника Петра Болбочана Національної гвардії України. Свою останню битву він прийняв 17 лютого в районі села Новопрокопівка Запорізької області. Йому було всього 38 років…

Сергій Монтрезор, обдарований випускник технічного ліцею, отримав вищу освіту в Вінницькому національному технічному університеті за спеціальністю “Теплоенергетика”. Довгий час працював на інженерних посадах на різних підприємствах міста.

“Війна змусила Сергія змінити свою цивільну професію на військову. Він був серед тих, хто відстоював незалежність України в гарячих точках антитерористичної операції у 2015-2016 роках. Маючи великий бойовий досвід, він долучився до захисту України вже 24 лютого і вважав, що це необхідно, щоб зупинити ворога та забезпечити свободу для свого трьохрічного сина”, – розповідає дружина Сергія Монтрезора, Ганна. “Він був надійною опорою для нашої родини, батьків, близьких і друзів, підтримуючи всіх труднощах. Його втрата важко вразила нас всіх.”

Церемонія прощання з Сергієм Монтрезором відбудеться о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Похорон відбудеться об 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища. Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Героям!

Попередня публікаціяКанелоні з м’ясом. Покроковий рецепт
Наступна публікаціяХто з вінничан сьогодні сидітиме без світла та води