У Вінниці представили ексклюзивну марку серії “Вінницькі натхненники”

У Вінниці  представили унікальну поштову марку “Оводов & Артинов: тандем Прекрасної епохи”. Торжественна церемонія її погашення відбулася 21 лютого у Вежі Артинова.

 

Ця перша марка з серії “Натхненники Вінниці” створена Офісом туризму Вінниці в співпраці з Укрпоштою та Музеєм Вінниці. Мета серії – популяризація видатних особистостей, які внесли значний внесок у історію міста. Це також 11-та ексклюзивна марка “Міста ідей”.

 

На марці зображені Микола Оводов та Григорій Артинов, очільник міста та перший міський архітектор, які активно сприяли розвитку Вінниці у період з 1900 по 1917 роки. Їхні зусилля визначили образ міста як затишного та прогресивного. Заступник міського голови Андрій Очеретний наголосив на значущості збереження спадщини цих постатей.Спеціальний поштовий штемпель “Місто ідей” використовувався для погашення марки. У церемонії взяли участь представники міської влади та Укрпошти. Марка передана Музею Вінниці для створення нової експозиції “Натхненники Вінниці”.

 

Дата презентації марки, 21 лютого, випадково співпадає із Всесвітнім днем екскурсовода. Тому Офіс туризму Вінниці організував безкоштовні екскурсії “Оводов & Артинов: тандем Прекрасної епохи” для місцевих жителів. Марочний блок відданий до Музею Вінниці для поповнення фондів та формування нової експозиції.

 

Представники міської влади відзначили роль Миколи Оводова та Григорія Артинова як ключових постатей у становленні культурного та архітектурного образу Вінниці. Оксана Шабанова з Укрпошти висловила сподівання, що марки “Натхненники Вінниці” стануть цінними для філателістів та істориків.

Попередня публікаціяКуди у Вінниці віддати вживаний одяг
Наступна публікаціяМіноборони анонсувало створення застосунку для військових «Армія +»