Рецепт класичних капкейків на молоці

Міні-тістечка у порційних розмірах — чудовий варіант для святкових і буденних днів, коли хочеться додати трошки особливого настрою. Ванільні капкейки мають невагому і вологу текстуру, а завдяки ніжному ванільно-масляному крему вони також привабливо виглядають. Ці смачні випічені ласощі легко готуються і можуть зберігатися кілька днів, не втрачаючи свого смаку. З цього рецепту виходить 12 капкейків.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для капкейків:

  • 2 яйця
  • 80 г цукру
  • 1/3 ч. ложки солі
  • 100 мл молока
  • 160 г борошна
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 50 г м’якого вершкового масла

Для ванільного крему:

  • 180 г м’якого вершкового масла
  • 150 г цукрової пудри
  • 10 г ванільного цукру

КРОК 1 Розігрійте духовку до 180 градусів. У великій мисці сухої змішайте 2 яйця, 80 г цукру, 1/3 ч. ложки солі і збивайте до однорідності протягом 4-5 хвилин, доки маса не стане світлішою і трошки пишнішою.

КРОК 2 Додайте до збитих з цукром яєць 100 мл молока і перемішайте.

КРОК 3 Додайте до яєчно-молочної маси 160 г борошна, 10 г ванільного цукру, 1 ч. ложку розпушувача і 50 г м’якого масла. Ретельно перемішайте інгредієнти до отримання однорідного тіста.

КРОК 4 За допомогою кондитерського мішка або просто мірної чашки розлийте тісто в форми і дайте йому постояти протягом 10-15 хвилин. Помістіть у розігріту духовку і випікайте протягом 25 хвилин.

КРОК 5 Поки капкейки охолоджуються до кімнатної температури, приготуйте крем: використовуючи міксер, збивайте 180 г м’якого вершкового масла, поступово додаючи 150 г цукрової пудри та 10 г ванільного цукру. Наповніть готовий крем в кондитерський мішок і прикрасьте капкейки.

Попередня публікаціяЩо пророкують зірки знакам зодіаку 19 лютого
Наступна публікаціяБаланс та інтриги: Що чекає кожного знака зодіаку цього тижня