Сьогодні в Україні відзначають День військового журналіста

День військового журналіста відзначається 16 лютого згідно з наказом Міністра оборони 2018 року. Дату обрали не випадково, адже саме цього дня 2015 року сталася жахлива трагедія, коли під Дебальцевим загинув військовий журналіст Дмитро Лабуткін.

Дмитро Лабуткін, капітан третього рангу та редактор телестудії «Бриз» Міністерства оборони України, поклав життя на алтар боротьби за правдиве висвітлення подій на передовій. Національна спілка журналістів високо цінує своїх військових колег за їхню роботу, оскільки вони, від перших днів ворожої агресії, стали надійними свідками подій та постійно надають перевірену інформацію з гарячих точок.

Їхня самопожертва та наполегливість дозволяють принести правду про злочини окупантів до світового сприйняття.

“Схожі на українських солдатів, військові журналісти готові на самопожертву в ім’я перемоги України. Глибока повага до тих, хто вже не повернувся з передової до своїх родин та редакційних колективів… Ми віримо — Україна переможе!”, — зазначив Начальник ОВА Сергій Борзов.

Військові журналісти, ризикуючи власним життям і здоров’ям, приділяють велику увагу спростуванню фейків ворожої пропаганди, які щодня атакують з численних сайтів, телеграм-каналів та інших медійних ресурсів.

Попередня публікаціяСьогодні вінничанам покажуть добірку короткометражок «Любов варта всього»
Наступна публікаціяКурс гривні різко зміцнився до долара та євро