Як приготувати мексиканський соус гуакамоле

Гуакамоле – це надзвичайно смачний мексиканський соус, який завоював популярність у всьому світі, і в Україні він також став вкрай популярним в останні роки. Його готувати дуже просто, і для цього потрібна мінімальна кількість інгредієнтів: стигле авокадо, лимонний або лаймовий сік та сіль. За бажанням, до суміші можна додати пекучий перець чилі, часник, червону цибулю, томати та зелень для насичення смаку. Спробуйте різні комбінації інгредієнтів, щоб знайти ваше ідеальне співвідношення смаків.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 1 стигле авокадо
  • 1 середня червона цибуля
  • 1 перець чилі
  • 1 зубчик часнику
  • сік ½ лимона (лайма)
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 1 гілочка кінзи
  • 2 мексиканські тортильї (або лаваш)

КРОК 1 Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточку, очистьте від шкірки та наріжте великим кубиком, перенесіть в ступку. Вичавіть сік половини великого лимона (можна використовувати і лайм, якщо є). Поки залиште.

КРОК 2 Червону цибулю очистьте та дрібно наріжте. Зубчики часнику та перець чилі також дрібно поріжте. Кількість чилі регулюйте за власними смаковими уподобаннями.

КРОК 3 Додайте усе це до ступки з авокадо. Влити 1 ст. л. соняшникової олії та за смаком посолити. Розділіть листочки кінзи від стебла, дрібно наріжте і додайте до інгредієнтів. За бажанням, можна використовувати петрушку. Тепер обережно перемішайте усе в ступці товкачкою, доки авокадо не розм’якшиться, і соус не стане однорідним.

Попередня публікаціяГороскоп на 15 лютого для усіх знаків Зодіаку
Наступна публікаціяУ День закоханих у Вінниці одружилися 10 пар