Зробіть цікавішими класичні панкейки, додавши до них яблука. Це створить смачнішу та кориснішу версію цієї страви. Рецепт не тільки принесе фруктовий шарм та текстуру, але й дозволить зменшити кількість доданого цукру, оскільки яблука природно солодкі. Яблучні панкейки стануть ідеальним сніданком або швидким десертом до чаю.
Інгредієнти:
- 1 яйце
- 200 мл молока
- 250 г борошна
- 10 г ванільного цукру
- ½ ч.л. розпушувача
- 2 яблука
- 1 ст.л. лимонного соку
- 50 г вершкового масла
Покроковий рецепт:
Крок 1: У середній мисці збийте 1 яйце, додайте 200 мл молока, 250 г борошна, 10 г ванільного цукру та ½ ч.л. розпушувача. Добре перемішайте.
Крок 2: Очистіть 2 яблука від шкірки і натріть на крупній тертці. Полийте їх 1 ст. лимонного соку, аби не потемнішали.
Крок 3: Розтопіть 50 г вершкового масла, додайте його до тіста та включіть яблука. Ретельно перемішайте суміш до повного поєднання інгредієнтів, прикрийте плівкою і залиште відпочивати протягом 10 хвилин.
Крок 4: Розігрійте сковорідку. Перевірте готовність, розкладаючи невеличку краплю тіста на сковорідку. За допомогою черпака виливайте тісто на сковорідку, формуючи круглі панкейки, і смажте по 2-3 хвилини з обох сторін.