У Вінниці відсьогодні перевірятимуть водойми

водойми

У Вінниці впроваджується Програма охорони навколишнього природного середовища на період з 2021 по 2025 роки. Ця програма включає традиційну перевірку водних об’єктів та прибережних смуг на всій території громади. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Ольга Ремешевська, директорка департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради, повідомила, що перевірки будуть проводитися протягом року як у Вінниці, так і на приєднаних територіях. Зокрема в Стадницькому, Вінницько-Хутрівському та Деснянському старостинських округах.

“Мета обстежень — покращення стану водойм у Вінницькій громаді, відповідно до Зеленого курсу громади, який ми оголосили у 2022 році, присвяченого збереженню навколишнього середовища. Раніше проводилися дослідження малих річок, які стали основою для розуміння, як водні об’єкти можуть бути інтегровані в міське середовище. Ці заходи сприятимуть зміні ставлення місцевих мешканців до річок, струмків та ставків як до цінного природного потенціалу”, — зазначила Ольга Ремешевська.
Попередня публікаціяВінничан попереджають про шахрайські схеми. Як вберегтися
Наступна публікаціяПрезидент підписав закони про продовження воєнного стану і мобілізації