Наступ на Київ та здорожчання нерухомості. Головні новини 12 лютого

Президент подовжив дію воєнного стану та загальної мобілізації

Президент Володимир Зеленський подовжив дію воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Згідно з підписаними законами №10456 та №10457, воєнний стан і мобілізацію продовжено до 13 травня 2024 року. Це вже десяте рішення щодо введення або продовження воєнного стану та загальної мобілізації впродовж повномасштабної війни.

РФ збільшила число ракетоносіїв у Чорному морі

Російські війська вивели на чергування в Чорне море третій корабель-ракетоносій, повідомили 12 лютого Сили оборони півдня України. Зазначено, що ворог збільшив кількість ракетоносіїв, додавши один малий ракетний корабель, що підвищує рівень ракетної загрози.

В Україні дорожчає нерухомість

Ціни на нерухомість в Україні майже повернулися до рівня січня 2022 року, а у Львові та Ужгороді вже перевищили торішні показники. Попри відновлення ринку нерухомості після періоду воєнного стану, кількість угод залишається меншою, ніж у 2021 році. У Львові вартість однокімнатної квартири сягає 58,5 тис. доларів, у Києві ціни знизилися, досягаючи 62 тис. доларів. У Миколаєві квартири залишаються одними з найдешевших (24,5 тис. доларів), а в Ужгороді значно підвищились до 51,6 тис. доларів. Середні ціни на квадратний метр житла в Києві знизилися з 2,02 тис. до 1,97 тис. доларів під час повномасштабної війни. У гривневому еквіваленті вартість нерухомості в Україні зросла, призводячи до скорочення терміну, необхідного для накопичення коштів на купівлю квартири.

Чи буде новий наступ на Київ цього року

Сергій Філімонов, новий командир батальйону “Вовки да Вінчі”, висловив сподівання, що у 2024 році нового наступу російської армії на Київ не буде, але не виключає такої можливості. У розмові з журналісткою ТСН він висловив віру у військово-політичне командування та наголосив, що вони роблять все можливе, але випадковий наступ не виключений.

Попередня публікаціяВінницькі стрільці вибороли 7 золотих медалей
Наступна публікаціяСьогодні у Вінниці очікується хмарна погода