Класична начинка для австрійського штруделя – яблука, найкраще обрати солодкі чи з легкою кислинкою. Але дуже рідко використовують тільки яблука. До них чудово смакують волоські горіхи та кориця. Також можна використовувати подрібнені сухарі, щоб внутрішній шар штруделя був приємно хрустким.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- 300 г борошна
- 170 мл води
- 30 мл (3 ст. ложки) олії
- ⅔ ч. ложки солі
- 2 ст. ложки борошна для підпилу
- 2 ст. ложки цукрової пудри
Для начинки:
- 5 великих яблук
- 1 ст. ложка лимонного соку
- 100 г волоських горіхів
- ½ ч. ложки кориці
- 50 г цукру
- 50 г масла
- 1,5 ст. ложки сухарів
- 20 г масла
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ВІД ЄВГЕНА КЛОПОТЕНКА
КРОК 1 Замісіть тісто: змішайте 300 г борошна, 170 мл води, 30 мл олії та ⅔ ч. ложки солі. Перемішуйте тісто до однорідності, а коли воно перестає прилипати до рук, накрийте його та поставте в холодильник на 1-1,5 години.
КРОК 2 Очистіть від шкірки 5 яблук, наріжте їх дрібненькими кубиками, видаливши насіння. Збризніть 1 ст. ложкою лимонного соку, щоб вони не темнішали. Подрібніть ножем 100 г волоських горіхів. Викладіть яблука на сковорідку та тушкуйте їх 5 хвилин. Потім додайте горіхи, ½ ч. ложки кориці та 50 г цукру, перемішайте, тушкуйте ще 2-3 хвилини. Зніміть з вогню і залиште охолоджуватися.
КРОК 3 Увімкніть духовку та розігрійте її до 180 градусів. Розстеліть на робочій поверхні рушник і присипте його 2 ст. ложками борошна. Викладіть тісто та розкачайте його максимально тонко у формі прямокутника.
КРОК 4 Потім розтягуйте тісто руками, формуючи рівний прямокутник. Висота має бути приблизно такою, як деко, а в довжині можна не обмежуватися.
КРОК 5 Розтопіть 50 г масла, окремо – ще 20. Змастіть тісто 50 г розтопленого масла та присипте по всій його поверхні 1,5 ст. ложками подрібнених сухарів