Рогалики — популярна випічка з багатою історією в Європі, яка нерідко пов’язується із символікою османської імперії та їх півмісяцем. Хоча точна дата появи цього десерту залишається предметом розгорнутої дискусії та коливається від 12-го до 17-го століття, рогалики вважаються прабатьками круасанів та інших подібних закручених випічок. Це не випадково, адже справжній смак та традиції цього виробу зробили його невід’ємною частиною кулінарної спадщини.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- 100 мл молока
- 30 г пресованих дріжджів
- ⅓ ч.л. солі
- 50 г цукру
- 450 г борошна
- 50 г вершкового масла
- 3 яйця
- 1 яйце для змащування
Для начинки:
- 500 г вишні
- 2 ст.л. цукру
- 10 г ванільного цукру
- 1 ст.л. крохмалю
Крок 1: У великій мисці змішайте 100 мл теплого молока, 30 г пресованих дріжджів, ⅓ ч.л. солі, 50 г цукру та 450 г борошна.
Крок 2: Розтопіть 50 г вершкового масла. Збийте 3 яйця, влийте в них масло та зачекайте 10-15 хвилин, щоб суміш охолола. Потім влийте її у борошняну суміш і добре перемішайте.
Крок 3: Приготуйте начинку, проваріть 500 г вишень, 2 ст.л. цукру та 10 г ванільного цукру у сотейнику. Доведіть до кипіння, додайте 1 ст.л. крохмалю та залиште охолонути.
Крок 4: Розділіть готове тісто на три рівні частини, розкачайте кожну в коло і розділіть на 8 трикутників.
Крок 5: На кожний трикутник покладіть по 1 ч.л. начинки ближче до широкого краю.
Крок 6: Закрутіть тісто у рогалики та розставте їх на застелений пергаментом лист деки. Накрийте їх рушником і залиште на 15-20 хвилин для підйому. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Крок 7: Збийте 1 яйце та змастіть рогалики силіконовим пензлем.
Крок 8: Випікайте рогалики протягом 20 хвилин. Подаються гарячими чи охолодженими.