Зведення від Генерального штабу ЗСУ за добу

    Триває 712-а доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Огляд інформації від Генерального штабу Збройних Сил України.

    Протягом останньої доби відбулося 78 бойових зіткнень, в ході яких ворог здійснив 1 ракетний та 43 авіаційні удари, а також 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню. Ці напади призвели до численних поранень серед цивільного населення та руйнувань житлових будинків та інфраструктури.

    Об’єкти, які постраждали від авіаційних ударів: Мала Вовча, Устинівка, Вільхуватка, Хатнє, Великий Бурлук, Камʼянка, Колодязне, Синьківка, Петропавлівка, Кучерівка, Іванівка, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне, Піщане Харківської області; Авдіївка, Новомихайлівка, Катеринівка, Старомайорське Донецької області.

    Понад 150 населених пунктів в Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях опинилися під артилерійським вогнем.

    Ситуація на фронті залишається напруженою. У зоні відповідальності ОСУВ “Північ” на Волинському та Поліському напрямках не відбулося значущих змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник утримує свою військову присутність та виконує диверсійні дії.

    У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог не здійснює наступальних (штурмових) дій.

    На Лиманському напрямку українські війська відбили три атаки противника в районі Тернів Донецької області.

    Сили оборони на Бахмутському напрямку відбили три атаки ворога біля населених пунктів Богданівка та Кліщіївка в Донецькій області.

    У зоні ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворожий наступ, залишаючись стійкими в обороні. За минулу добу вдало відбито 31 атаку ворога в районі Новобахмутівки, Степового та Авдіївки, а також 13 атак біля Тоненького, Сєверного, Первомайського та Невельського в Донецькій області.

    На Мар’їнському напрямку українські війська продовжують стримувати противника поблизу Георгіївки та Новомихайлівки в Донецькій області, де вдало відбито 14 атак.

    На Шахтарському напрямку ворог не веде наступальних (штурмових) операцій.

    На Запорізькому напрямку сили оборони відбили чотири атаки противника північніше Приютного та Роботиного в Запорізькій області.

    В зоні ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку сили оборони продовжують утримувати свої позиції та відбивати атаки окупаційних військ. Попри значні втрати, ворог не припиняє спроб висунення наших військ із їхніх зайнятих позицій. Протягом останньої доби противник спробував провести три невдалі штурмові операції.

    Українські війська продовжують активні дії, завдаючи значних втрат окупаційним військам в живій силі та техніці, виснажуючи противника вздовж всієї лінії фронту. Протягом останньої доби авіація Сил оборони здійснила удари по п’яти районах концентрації противника.

    Підтримайте Збройні Сили! Разом до перемоги!

    Попередня публікаціяАндре Тан назвав найбільш популярні речі цієї зими
    Наступна публікаціяДе у Вінниці сьогодні ремонтують комунальні мережі