Якщо у вас немає багато часу, ви можете приготувати простий класичний соус бешамель всього за 7-10 хвилин. Цей соус чудово підходить до овочевих та рибних страв, які приготовлені на пару чи в духовці. Якщо ви вирішили приготувати запіканку з картоплі або цвітної капусти, з цим соусом можна зробити їх смачніше.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 50 г вершкового масла
- 50 г пшеничного борошна (2 ст. л.)
- 1 дрібка мускатного горіха
- 500 мл молока
- Сіль (за смаком)
КРОК 1: Розтопіть вершкове масло (50 г) в каструлі на маленькому вогні, уникайте його пригорання.
КРОК 2: Додайте пшеничне борошно (50 г) і ретельно перемішайте з маслом ложкою або вінчиком.
КРОК 3: Підрум’яньте протягом 1-1,5 хвилин, доки борошно не набуде золотистого відтінку.
КРОК 4: Влийте молоко (500 мл) і постійно перемішуйте вінчиком, щоб уникнути утворення грудочок.
КРОК 5: Додайте дрібку мускатного горіха, сіль за смаком і варіть, поки соус не загустіє. Рекомендується варити соус не більше 2 хвилин, щоб уникнути переварювання. Подавайте гарячим. Залишки соусу можна зберігати в холодильнику і підігрівати, додаючи невелику кількість молока. Готовий соус можна зберігати не більше 2 днів.