Сонячний десерт: лимонний бісквіт для любителів цитрусових

    Приготувати бісквіт — завжди чудова ідея! Щоб додати певної різноманітності до класичного та усім відомого рецепту спробуйте готувати лимонний бісквіт, додавши цедру та сік лимона для цікавішого смаку та аромату. Пропонуємо покроковий рецепт від Євгена Клопотенка.

    ІНГРЕДІЄНТИ

    • 5 яєць
    • 160 г цукру
    • 160 г борошна
    • сік та цедра 1 лимона
    • 20 г вершкового масла для змащування форми
    • ⅓ ч. л. солі

    КРОК 1: Візьміть 5 яєць і розділіть білки та жовтки у дві окремі сухі миски.

    КРОК 2: До білків додайте 160 г цукру, ⅓ ч. ложки солі та використовуючи міксер, збивайте до утворення стійких піків – до того моменту, коли білкова маса добре тримає форму.

    КРОК 3: Поступово додавайте жовтки до білкової маси та продовжуйте збивати до однорідності.

    КРОК 4: Зніміть цедру з 1 лимона, вичавіть сік та додайте їх до суміші яєчно-цукрової маси.

    КРОК 5: Увімкніть духовку і розігрійте до 180 градусів. До суміші з яйцями й цукром додайте 160 г борошна. За допомогою силіконової лопатки повільно вмішайте борошно до рідких інгредієнтів.

    КРОК 6: Форму для запікання покрийте пергаментним папером та змастіть вершковим маслом.

    КРОК 7: Перелийте тісто у форму, обережно розрівняйте лопаткою та запікайте протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів у режимі верхньої та нижнього нагріву.

    Попередня публікаціяГороскоп для знаків Зодіаку на 4 лютого
    Наступна публікаціяЯкий манікюр назвали наймоднішим цієї зими